24 januari 2017

ThiemeMeulenhoff verlengt contract

Vorige week tekenden educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff en logistiek dienstverlener CB een nieuwe overeenkomst. Hiermee verlengen zij hun samenwerking tot en met 2019.

CB verzorgt voor ThiemeMeulenhoff de totale logistieke keten van het educatieve boek, inclusief productie via Print on demand en het verstrekken van markt- en managementinformatie.

Eric Razenberg, Algemeen Directeur van ThiemeMeulenhoff: ‘De educatieve markt kenmerkt zich door seizoenspieken en door een combinatie van bulk-leveringen en fijnere leveringen aan distributeurs, boekhandel en consumenten. Het vraagt flexibiliteit en een geoliede infrastructuur om deze distributie voordelig en efficiënt te doen. Dat vinden we al sinds enkele jaren bij CB.’

Print on demand

Naast inslag, opslag en distributie van educatieve boeken naar boekhandels, consumenten en schoolboekenleveranciers maakt ThiemeMeulenhoff gebruik van de Print on demand service van CB. Voor titels met een lage oplage of het opvangen van een plotseling stijgende vraag. Print on demand bij CB is direct geïntegreerd in het logistieke proces waardoor boeken altijd binnen 24 uur leverbaar zijn.

Met Analytics biedt CB ThiemeMeulenhoff heldere, online dashboards over voorraadstanden, afzet, effectieve distributiekanalen, benchmarks en andere markt- en managementinformatie waarmee de uitgever realtime sturingsinformatie heeft.

Trots

Mathijs Suidman, Manager Media bij CB: ‘Onze dienstverlening hebben wij met een dedicated team ingericht rond de dynamiek in de educatieve markt. Steeds meer educatieve uitgevers zien de toegevoegde waarde van één leverancier voor álle logistieke stromen. Wij zijn er trots op dat ThiemeMeulenhoff weer voor ons kiest.’

CB verzorgt het bestelproces en de logistiek voor vele educatieve uitgevers en leveranciers. Dit stelt CB in staat voor deze markt planning en leveringen vergaand te optimaliseren, vooral in de piekseizoenen.

Naast de distributie van het fysieke educatieve boek zorgt CB ook voor de verspreiding van digitale educatieve content, onder meer via het platform Bookshelf.

Over ThiemeMeulenhoff

Talenten laten bloeien, dat is waar ThiemeMeulenhoff voor staat. Dit jaar bestaat het bedrijf 225 jaar. ThiemeMeulenhoff is in transitie van een educatieve uitgeverij tot een aanbieder van effectieve leeroplossingen en partner in onderwijsvernieuwing. Vanwege een sterk ontwikkelde learning design expertise is ThiemeMeulenhoff een partner voor scholen bij het vernieuwen en verbeteren van hun onderwijs. Zo kunnen zij samen meer recht doen aan individuele verschillen tussen lerenden en ervoor zorgen dat leren steeds persoonlijker, effectiever en efficiënter wordt.